T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / İKİZCE - İkizce Halk Eğitimi Merkezi

İkizce Halk Eğitimi Merkezi

Telefon
0 (452) 371 22 67
Belgegeçer
0 452 371 22 67
WEB
https://ikizcehem.meb.k12.tr
Adres
Merkez Mahalle Hasan Kalyoncu Caddesi Belediye İşhanı Dış Kapı No 5 Kat 2/201 İkizce/ORDU
Vizyon
İkizce Halk Eğitimi Merkezi olarak kurslarımıza katılmak isteyen herkese, plan ve programlar çerçevesinde, çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak, kursiyerlerimizin yaratıcı yönlerini harekete geçirerek, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlamak, edindikleri formasyonla, düşünen, araştıran, kendine güvenen, sorumluluk sahibi ve üretken kişiler yetiştirerek toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için varız.
Misyon
İkizce Halk Eğitimi Merkezi olarak misyonumuz; Türk Milli Eğitimi´nin temel ilke ve prensiplerine bağlı, Milli kültürümüzün korunması ve yaşatılmasını hedef alan, halkımızdan her kesimin faydalanabileceği eğitim faaliyetlerini yapan bir yaygın eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve uygulamaya konulan yaklaşık 216 programın büyük bir bölümü tarafımızca uygulayabilecek yeterliliğe sahiptir. Bunların yanı sıra Müdürlüğümüzce 2016 yılı başlangıç olmak üzere geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve icrası konusunda "Sepet İle Yaşa Sepeti Yaşat Projesi" Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce, Türkiye ölçeğinde yayımlanmaya değer görülen 7 projeden bir tanesi olarak 20.11.2017 tarihinde seçilerek duyurulmuş, yine Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürülüğü resmi web sayfasında 1 yıl süre yayında olacaktır.
Öğretmen :4
Öğrenci :113
Derslik :2
Atölye-İşlik :3
Kütüphane Kitap Sayısı :380
Öğretim Şekli :Tam gün
Saatler
08.00-22.00
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
Ulaşım
Ünye İlçesi ile aramızda 29 km mesafe vardır. Ünyeden, İkizce minibüslerine binerek Halk Eğitim Merkezimize ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezine 86 km uzaklıktadır. İlçe merkezinde bulunmaktayız.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Sepet İle Yaşa, Sepeti Yaşat Projesi, Kestane Balı Projesi, İkizce Rehberim Projesi, Okuryazarlık Seferberliği Projesi, İkizce İlkokulu İle Birlikte Düzenlenen Suda Yaşayan Hayaller Projesi, İkizce Meslek Yüksek Okulu İle Birlikte Düzenlenen El Sanatları İle Meşguliyet Terapisi Projesi, İkizce İlkokulu ve İkizce Şehit Hüseyin Akar Ortaokulu ile Birlikte Düzenlenen Gösteri Kıyafetim ve Halk Oyunum Projesi, İkizce İlkokulu İle Birlikte Düzenlenen Çevre Koruma Projesi (Çevre Dedektifliği), İkizce İlkokulu İle Birlikte Düzenlenen Uygulama Bostanlığı Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Anadolu El Sanatları Avrupa Yolunda- Engel yok, Meslek Var- Engele Takılma, Mesleğe Katıl-Hastalık ve Yaşlılıkta Beraberiz AB Erasmus+ Projeleri
Yazdır